WEST MEDICA

Clinica West Medica Satu Mare

Ambulatoriu de specialitate

Medicina internă este specialitatea care se ocupa cu diagnosticul, tratamentul şi prevenirea bolilor care afecteaza unul sau mai multe organe interne.

Medicul specialist in medicină internă trebuie sa aibă competenţa de a evalua integral un asemenea bolnav şi de a indica priorităţile tratamentului acestuia, inclusiv de tratament invaziv sau chirurgical.

Cardiologie

Cardiologia este specialitatea care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea şi recuperarea bolnavilor cu suferinţe cardiovasculare prin mijloace nechirurgicale.

Neurologie

Neurologia este specialitatea care se ocupă cu diagnosticarea, tratarea şi recuperarea bolnavilor cu suferinţe ale sistemului nervos.

Endocrinologie

Endocrinologia este specialitatea medicală care se ocupă cu profilaxia, depistarea, diagnosticarea, tratarea patologiei endocrine şi recuperarea bolnavilor care suferă de boli ale sistemului endocrin.

Dermatologie

Obiectul dermato-venerologiei îl constituie totalitatea patofenomenelor care se produc la nivelul organului cutanat (piele, mucoase accesibile, fanere), la orice vârstă. Dermato-venerologul are competenţa de a le trata prin mijloace medicale şi chirurgicale. Venerologia, al cărei obiect de studiu îl constituie totalitatea infecţiilor cu transmitere sexuală, aparţine acestei specialităţi deoarece atât calea de contaminare cât şi majoritatea manifestărilor clinice a acestor infecţii sunt localizate la nivel cutaneo-mucos.

Psihiatrie

Psihiatria este o specialitate medicală care tratează tulburările psihice ţinând cont de determinismul, substratul şi expresivitatea clinică a acestora. Tratamentul tulburărilor psihice implică abordare medicamentoasă şi psihoterapeutică însoţite de reabilitare psihosocială în scopul de a ameliora, susţine şi menţine sănătatea mentală. O altă parte integrantă a asistenţei de specialitate vizează organizarea serviciilor psihiatrice în vederea identificării factorilor de risc şi implementării măsurilor profilactice.

Serviciile de psihiatrie cuprind tratament pe termen scurt, mediu sau lung în spitalele sau secţiile de psihiatrie din cadrul spitalelor generale, tratament şi servicii de reabilitare psiho-socială în cadrul spitalelor de zi, policlinicilor şi serviciilor ambulatorii, precum şi centrelor specializate pe un anumite categorii de pacienţi (vârstnici, toxicomani).

Ortopedie şi traumatologie

Ortopedia şi traumatologia este specialitatea care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea şi recuperarea afecţiunior congenitale şi dobândite, traumatice şi netraumatice ale aparatului locomotor.

Oto-rino-laringologie (ORL)

Oto-rino-laringologia este specialitatea care se ocupa de patologia malformativă, traumatică, inflamatorie şi tumorală ce intereseaza urechea, osul temporal, nasul şi sinusurile paranazale, cavitatea bucală, faringele, laringele, traheea, esofagul, precum şi structurile adiacente. Ea cuprinde de asemenea investigarea şi tratamentul medical, recuperator şi chirurgical al afecţiunilor aparatului acustico-vestibular, simţurilor gustului şi mirosului, tulburările şi afectările nervilor cranieni precum şi deficienţele de auz şi de emisie sonoră, funcţii de o mare importanţă în comunicarea interumană.

In rezumat, Oto-rino-laringologia cuprinde studiul funcţiilor şi patologia urechii, nasului şi sinusurilor paranazale, cavităţii bucale, faringelui, laringelui, traheei şi esofagului, precum şi a regiunilor adiacente acestor organe şi cavităţi. Specialitatea se ocupă de asemenea de problemele legate de comunicare generate de tulburările de auz şi limbaj.

Ofatlmologie

Oftalmologia este specialitatea care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea şi recuperarea bolnavilor cu afecţiuni ale globului ocular şi anexelor globului ocular.

Chirurgie plastică

Specialitatea care se ocupă cu diagnosticul şi tratamentul chirurgical al arsurilor, electrocuţiilor, traumatismelor însoţite de distrugeri de părţi moi, ale mâinilor traumatizate (leziuni tegumentare, scheletice, tendinoase, vasculo-nervoase), al tumorilor de suprafaţă, al malformaţiilor congenitale şi al unor suferinţe estetice. Este o specialitate interdisciplinară ce se ocupă cu repararea diformităţilor, corectarea deficienţelor funcţionale şi modificarea aparenţelor. Chirurgia plastică restaurează şi ameliorează forma în scopul obţinerii unei îmbunătăţiri a aspectului şi aproprierii de cel normal. Chirurgia plastică foloseşte în afara tehnicilor chirurgicale nespecializate şi tehnici caracteristice (transferare şi transplantare tisulară), dintre care unele microchirurgicale.

Chirurgie generală

Chirurgia generală este specialitatea ce se ocupă cu diagnosticul şi tratamentul afectiunilor chirurgicale ale abdomenului precum şi a altor afectiuni chirurgicale care fac obiectul altor specialităti, ce necesită tehnici speciale cum ar fi traumatisme, afectiuni vasculare, genitale, urologice, toracice, endocrine, neurochirurgicale, chirurgie oncologică etc.

Gastroenterologie

Gastroenterologia este specialitatea care se ocupă cu prevenirea, depistarea, diagnosticarea, tratarea şi recuperarea bolilor tubului digestiv şi ale organelor anexe; termenul de gastroenterologie cuprinde şi hepatologie, pancreatologie, endoscopie digestivă.

Ginecologie

Studiul morfo-fiziologiei şi fiziopatologiei organelor genitale feminine ca parte a intregului organism, al proceselor biologice legate de reproducere şi tratamentul stărilor patologice din sfera genitală.

Alergologie şi imunologie

Specialitatea de Alergologie şi Imunologie Clinică se ocupă cu studiul bolilor alergice, a

bolilor şi sindroamelor disimunitare, care includ tulburări de imunoreglare şi imunodeficiente.

Alergologia se ocupă cu depistarea şi diagnosticarea, profilaxia şi tratamentul (medicamentos şi/sau imunoterapie), asistenţa medicală şi recuperarea pacienţilor cu boli alergice (afecţiuni de hipersensibilitate iniţiate prin mecanisme imunologice).

Imunologia clinică se ocupă cu disfuncţiile sistemului imunitar, precum şi cu aspectele imunologice ale afecţiunilor în care este implicat sistemul imunitar. Asistenţa de imunologie clinică se realizează de obicei în cadrul asistenţei medicale multidisciplinare, şi include, după caz, tratamente imunologice pentru pacienţii cu boli şi sindroame disimunitare prin mijloace nechirurgicale şi neradioterapeutice.

Pediatrie

Pediatria este specialitatea medicală care se ocupă cu patologia copilului de la 0 la 16 ani. Include un domeniu profilactic, din care face parte si puericultura, un domeniu curativ, cu diferite specialităţi, şi un domeniu social.

Ecografie

Ecografia este metodă prin care se pot vizualiza diferite structuri anatomice cu ajutorul ultrasunetelor.

Radiologie şi Imagistică Medicală

Radiologia şi Imagistica Medicală este o specialitate medicală care furnizează informaţii asupra anatomiei, patologiei, histopatologiei şi statusului funcţional al diferitelor boli. Include, de asemenea, tehnicile intervenţionale pentru diagnostic şi terapie minim invazivă.

Fizioterapie

Masaj medical
Psihologie