WEST MEDICA

West Medica Klinika - Szatmárnémeti
Szatmárnémeti munkapont
Nagykárolyi munkapont
11 JUN 2015

Cardul National de Asigurari de Sanatate

Ce este cardul naţional de sănătate? Cardul de sănătate CEAS este un proiect de interes naţional care are ca scop principal transparentizarea şi eficientizarea fondurilor utilizate în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Cardul naţional de sănătate este codul de acces pentru toate sistemele informatice ale CNAS. El va deveni instrumentul de confirmare a prestării tuturor serviciilor din sistem (PIAS).

15 JAN 2015

Noi specialitati

Noi specialişti s-au adăugat echipei noastre, d-na dr. Ardelean Anca medic reumatológus şi d-na dr. Andrei Maria chirurg vascular. Programări la tel. 0261-769725.

16 JAN 2014

20 ani Caritas Medica

SCM Caritas Medica – West Medica – a sărbătorit 20 de ani de existenţă. Instituția a fost fondatã în anul 1992, cuprinzând medici de familie și de specialitate.

10 JAN 2014

Examinari Holter EKG 24 ore

Statisticile din Romania ne indica un numar mare de bolnavi care se lupta cu boli cardiovasculare si coronariene, acestea fiind cauza principala a decesului. De aceea e foarte important ca un pacient sa fie diagnosticat corect si sa-i fie instituit un tratament adecvat.
Policlinica West Medica dispune de trei aparate cu un rol important in detectarea aritmiilor cardiace si a altor boli cardiace. La clinica este disponibil aparatul denumit Holter-ECG care inregistreaza activitatea inimii pe durata a 24 de ore, contrar ECG-ului traditional care inregistreaza numai 20-30 secunde din activitatea cardiaca. Astfel poate fi analizat detailat ritmul cardiac al pacientului in timp ce acesta isi desfasoara activitatile Hétköznape.
Aparatul Holter, de marimea unui telefon mobil, se ataseaza de piept prin intermediul a trei electrozi. Pacientul trebuie sa poarte aparatul atita timp cit ii este indicat de medic, putind sa-si desfasoare activitatile Hétköznape fara nici un impediment, singura restrictie fiind baia sau inotul.
Aparatul inregistreaza activitatea cardiaca in fiecare fractiune de secunda, medicul putind descarca aceste informatii cu ajutorul unui software special, putind analiza daca si cum se modifica ritmul cardiac in fiecare secunda, sau daca apar batai cardiace anormale (extrasistole).
Astfel se poate pune un diagnostic precis si se poate cauta cea mai potrivita metoda de tratament. Un alt aparat de care dispune Clinica West Medica are capacitateade a inregistra tensiunea arteriala de-a lungul a 24 de ore, putind fi evidentiate oscilatiile tensionale. Se poate intimpla ca pacientul sa prezinte “tensiune de halat”, adica doar in timpul consultului medical datorita stresului sa prezinte tensiune ridicata, in timp ce in afara cabinetului medical parametrii tensionali sa fie normali, dar de asemenea pacientul poate prezenta oscilatii tensionale in anumite perioade ale zilei sau in timpul anumitor activitati.
Aparatul Holter de masurare a tensiunii arteriale face posibila detectarea acestor fluctuatii. Aparatul se ataseaza de bratul pacientului, care in perioade bine determinate masoara automat tensiunea arteriala. Avantajul aparatului este acela ca in momentul in care pacientul se simte rau, el isi poate activa aparatul. Un numar important de pacienti au beneficiat de aceste aparate ce au furnizat date diagnostice precise, ajutind la elaborarea unor tratamente adecvate.
Aparate similare au fost disponibile pina acum doar in centre universitare, dar de acum pacientii satmareni nu mai au nevoie sa calatoreasca departe pentru astfel de servicii.

16 JAN 2014

Aparatura performanta la West Medica

Pacienţii noştri beneficiază de posibilităţi diagnostice de ultimă generaţie. Un exemplu elocvent îl constituie examinarea Holter Ekg de 24 de ore, ceea ce înseamnă, că prin montarea unei unităţi de înregistrare Ekg portabil pe pacient, pe durata dorită- ce poate fi chiar o zi întreaga- se determină activitatea electrică a inimii în mod continuu.
Datele se pot descărca ulterior pe un calculator, de unde se poate face o interpretare amănunţită a activităţii inimii pe toată durata înregistrării, nefiind nevoie de prezenţa pacientului într-un spital. Examinarea este de o utilitate de neegalat în cazul tulburărilor de ritm şi în diagnosticul cardiopatiei ischemice. Puteţi beneficia de un diagnostic sigur, apelând la o examinare Ekg Holter de 24 de ore.